Kassai Lajos Facebook oldala
 
STÁTUSZOK:
 • Tag 
  Az a személy, aki a Kassai Lovasíjász Iskola alapelvei szerint működő valamelyik kánságban vagy törzsben tag. Tagságának feltételeit az adott törzsfő vagy kán határozza meg. A vezetője (törzsfő, kán) hozzájárulásával vehet részt edzőtáboron, versenyen, vizsgán és bemutatón. Nem lehet tagja más lovasíjász szervezetnek.

 • Lófő
  Saját lóval rendelkező tag. 

 • Törzsfő
  Minimum 9 tanítvánnyal rendelkező, és általuk demokratikus úton megválasztott vezető. Lehetőséget kap versenyek szervezésére, majd három hivatalos verseny lebonyolítása után vizsgáztathat. Akinek szándékában áll törzsfőnek lenni, kérnie kell az országos vezetőség (országfő, kánok, törzsfők) hozzájárulását. A vezetőség többségi szavazat alapján dönt. Pozitív elbírálás esetén jelentkezhet próbára (10km futás, 2 óra ügetés szőrén, 500 célzott lövés leadása), sikeres végrehajtása után teljesítenie kell a kezdő I-II-III-as és a tanuló I-II-III-as, valamint Haladó I vizsgákat. Amennyiben ezeket nem a Völgyben szerezte, ott újra számot kell adnia tudásáról. Elméleti vizsgát kell tennie a Kassai Lovasíjász Iskola szervezeti, működési alapelveiből, verseny- és vizsgarendszeréből. Sikeres vizsga esetén a vezetőség által kijelölt személynek le kell ellenőriznie, hogy pályája megfelel az előírásoknak, tanítványai mindegyike rendelkezik kaftánnal, formapólóval. Amennyiben megfelel az előírásoknak, elnyeri a törzsfői címet.
 • Kán  
  Kán az a törzsfő lehet, aki eljutott a vizsgáztatói jogig, rendelkezik I-es mesterfokkal, minimum 9 tanítvánnyal, akkora saját területtel (melyet hiteles tulajdoni lappal kell igazolnia), melyen elfér a Kassai Lovasíjász Iskola szerinti hivatalos lovasíjász pálya, és elég nagy ahhoz, hogy versenyeket, nyílt napokat és bemutatókat tudjon tartani, valamint biztosítsa az oktatás feltételeit. Három saját lóval kell rendelkeznie, melyek minden tekintetben megfelelnek a lovasíjászat követelményeinek, alkalmasak a lovasíjászat oktatására, és a versenysportra.  Ismételt vizsgát kell tennie a kezdő I-II-III-as fokozatokból, valamint elméleti vizsgát a Kassai Lovasíjász Iskola szervezeti, működési alapelveiből, verseny- és vizsgarendszeréből. Ezek után kérheti tagfelvételét a kánok közé az országos vezetőségtől (országfő, kánok és törzsfők), akik miután ellenőrizték a feltételeket többségi szavazatok alapján döntenek felvételéről. Pozitív elbírálás esetén elnyeri a káni címet.
 • Országfő 
  Az a kán lehet, akit egy ország vezetői (kánok és törzsfők) és a kagán demokratikus úton többségi szavazatokkal választanak meg erre a tisztségre. Pozícióját addig tölti be, míg az ország vezetősége demokratikus úton többségi szavazatok alapján nem választ másik vezetőt a helyére.
 • Kagán 
  Olyan országfő lehet, akit a Kassai Lovasíjász Iskola országfőkből álló vezetősége többségi szavazatok alapján demokratikus úton megválaszt erre a tisztségre.  Pozícióját addig tölti be, míg az országok vezetősége demokratikus úton többségi szavazatok alapján nem választ másik vezetőt a helyére.