Kassai Lajos Facebook oldala
 

Miért van szükség felvételi vizsgára?

A képzés több mint 20 éves múltra tekint vissza, a tanítványok az egész világot bejárták, nagy sikerű bemutatókkal öregbítve a magyar kultúra hírnevét. A jó megjelenésnek a jó modornak ugyanakkora jelentősége van, mint a kimagasló lovasíjász teljesítménynek. A cél: acélos izom, kemény akarat és kifinomult lélek. A két évtized alatt egy olyan közösség jött létre, melynek tagjai számára fontos az elért színvonal megtartása, a létszám növelése pedig semmiképpen nem mehet annak rovására. A felvételi nem ahhoz kell, hogy lovasíjász legyél, hanem ahhoz, hogy tagja lehess a közösségnek.

Mikor, és hol van a felvételi vizsga?

A felvételi a nyílt napokon, (április és október) előzetes bejelentkezéssel zajlik a Kassai Völgyben. 
Jelentkezési határidő egy héttel a felvételit megelőzően.

Miből áll a felvételi vizsga?

A feladatok teljesítésekor egyenként 5 pont érhető el. A 6 feladatból így összesen 30 pont gyűjthető. A sikeres felvételihez minimum 22 pontot kell elérni. 

Általános erőnlét:

5 km terepfutás. Pontozás: 30 percen belül 5 pont, 35 percen belül 4 pont, 40 percen belül 3 pont, 45 percen belül 2 pont, 50 percen belül 1 pont, 50 perc fölött érvénytelen a felvételi.

Speciális erőnlét:

Akadályfutás, kardpálya. Itt 50 cm magas akadályokat kell átugrani egy botot két kézzel a fej fölé tartva, 100 méteren, majd visszafelé 100 méteren 20 felfüggesztett homokzsákot kell megütni a bottal. 5 kört kell folyamatos futásban teljesíteni, körönként 1 pontért.

Belső fegyelem: 

5 percig tartó mozdulatlan vigyázzállás. A próbázó a szempilláján kívül meg sem rezdülhet. Értékelés: percenként 1 pont.

Belső erő: 

Maximális erejű csatakiáltás, mely tükrözi a felvételiző elszántságát és harci szellemét. Értékelés 0-5 pontig.

Előadói képességek: 

Egy szabadon választott vers, a produkció értékelése 0-tól 5 pontig.

 

Egy szabadon választott ének 0-5 pontért. 

Ismerni kell továbbá a Kassai Lovasíjász Iskola működési alapelveit, a vizsga- és versenyszabályokat. 


A felvételin csak a kán vagy a törzsfő engedélyével indulhat a jelentkező! A felvételi megkezdése előtt nyilatkozni kell, hogy a jelentkező ismeri a felvételi feladatait, és tisztában van azok végrehajtásának módjával. A felvételi megkezdése előtt minden kérdésre válaszolunk. Különösen javasoljuk egy felvételi megtekintését a bejelentkezés előtt.

A vers és ének előadása során a szövegben történt rontás esetén maximálisan csak 2 pont kapható a produkció kiválóságától függetlenül.

A felvételi díja 4.000.- Ft. A felvételit megkezdeni csak a díj befizetése után lehet.

Értékelés

A felvételi kiértékelése a próba befejezését követően azonnal megtörténik. Sikertelen felvételi esetén a jelentkező kérhet újabb időpontot, de 6 hónapnál korábban ismételni nem lehetséges.

Ha további információra van szükség:

 Hétköznapokon                  

8:00-tól 15:00-ig.

 Személyesen:

7521 Kaposmérő, Rákóczi u. 122.

 Telefonon:

30-524-1244

 e-mail:

kassai@lovasijaszat.hu 

 web:

www.lovasijaszat.hu